Gode grunde til at have en sengehest

En sengehest kan være en god idé for ældre personer, især hvis de oplever balanceproblemer, nedsat mobilitet eller er i risiko for at falde ud af sengen. Når du skal vælge en sengehest, er det vigtigt at overveje den specifikke situation og behovet for en sengehest. 

Det er også afgørende at installere sengehesten korrekt og sikre, at den er fastgjort sikkert til sengen for at undgå utilsigtede skader. Hvis der er tvivl eller behov for yderligere rådgivning, kan det være en god idé at konsultere en professionel fagperson for at få personlig vejledning.

Her får du nogle gode grunde til, hvorfor en sengehest kan være nyttig for en ældre person.

Forebyggelse af fald

Ældre mennesker har øget risiko for at falde, især om natten, når de kan være i en tilstand af søvnighed eller forvirring. En sengehest giver støtte og kan hjælpe med at forhindre uønskede fald fra sengen.

Øget selvstændighed

Ved at få en sengehest kan ældre personer bevare en vis grad af selvstændighed, da de lettere kan støtte sig selv, når de skal ind og ud af sengen.

Lettere at skifte sovestilling

For ældre personer, der har svært ved at vende sig eller ændre position om natten, kan en sengehest give noget at holde fast i og gøre det lettere at bevæge sig på en sikker måde.

En god hjælp ved rehabilitering og genoptræning

Efter en operation eller sygdom kan en sengehest være et hjælpemiddel under rehabilitering og genoptræning for at støtte bevægelser. Derudover kan den sikre, at den ældre person kan komme ind og ud af sengen uden at komme til skade.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*